Известие

Collapse
No announcement yet.

AR 147 1.6 TS 120hp си подава газ сама и километража мига

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• AR 147 1.6 TS 120hp си подава газ сама и километража мига

Чувствам се странно да напиша или кажа "подава си газ сама", което не знам колко странно ви звучи, дали е познат проблем или имам дух в колата Но ви казвам кое се случва. Виждам подобно нещо за пръв път, а може и да е нещо познато. Не знам.

Проблема е, че като оставя колата на свободна 20-30 сек. си стои на 1000 оборота, най-нормално и започва сама да се форсира (без да докосвам педалите, даже излизам от колата и гледам сеир). Форсирането е леко, до около 1400-1500 оборота за около 2-3 сек. и пак спира и пада на 1000. След 20-30 сек. го прави пак и така на минута по два пъти си прави лек форсаж.

Какво е това подяволите , от седмица е?!

Успоредно с това започна да ми мига общия километраж (вземах я на 220К, с тенденция да са над 300 реални, даже ако имам късмет ще са 300).

Check-а винаги е светел, но доколкото разбрах било заради газовата (има газов 40 л., работи перфектно).

Някой би ли дал някакво обяснение или съвет?

(Осъзнавам, че може да е познат проблем, може и да е странно и се чудих дали изобщо да питам с риск да звуча абсурдно с въпроса "колата се форсира сама").
    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
    Чувствам се странно да напиша или кажа "подава си газ сама", което не знам колко странно ви звучи, дали е познат проблем или имам дух в колата Но ви казвам кое се случва. Виждам подобно нещо за пръв път, а може и да е нещо познато. Не знам.

Проблема е, че като оставя колата на свободна 20-30 сек. си стои на 1000 оборота, най-нормално и започва сама да се форсира (без да докосвам педалите, даже излизам от колата и гледам сеир). Форсирането е леко, до около 1400-1500 оборота за около 2-3 сек. и пак спира и пада на 1000. След 20-30 сек. го прави пак и така на минута по два пъти си прави лек форсаж.

Какво е това подяволите , от седмица е?!

Успоредно с това започна да ми мига общия километраж (вземах я на 220К, с тенденция да са над 300 реални, даже ако имам късмет ще са 300).

Check-а винаги е светел, но доколкото разбрах било заради газовата (има газов 40 л., работи перфектно).

Някой би ли дал някакво обяснение или съвет?

(Осъзнавам, че може да е познат проблем, може и да е странно и се чудих дали изобщо да питам с риск да звуча абсурдно с въпроса "колата се форсира сама").
    Това което наричат моторче за празен ход.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Може ли да ми го обясниш по-подробно?

Втората ми 147-ца е, това ми се случва за сефте от седмица. Не беше така.

Comment

Колата ти е с електрическо управление на дросела и най-вероятно потенциометъра за положението му прекъсва и дава грешна информация на компютъра, поради което оборотите се менят и без помощта на духове и зли сили

Трябва да се отвори и почисти. Ако не се оправи, смяна.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Вероятна причина е да имаш скъсан въздухопровод и да смуче въздух. Маркуча за вакуума също си провери/ за сервото /, Гофрирания маркуч и т.н.
          Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
          Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
          Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Къде в Стара Загора има сервиз за подобно нещо и може да се види какъв е проблема? Питам за кадърен сервиз, в който наистина разбират. Патил съм си от некадърници, парите не ми се свидят, при положение, че малкия проблем води до по-голям.

Къде има добър, препоръчан сервиз там?

Също относно check-а, вярно ли е, че винаги светел заради газовата?
            И какво ще кажете за мигането на километража?
            То почна успоредно със "самофорсирането".

Благодаря за отговорите до момента и предварително за следващите!
            Ако са някои от тези елементи какви ще са цените за смяна долу-горе?

(поне не е зъл дух , седях и се чудех какво ми форсира колата...).

Comment

Обикновено чекът светва, когато компютърът запише някаква грешка (но не винаги).

Чек свети заради газова , когато газовата не е ГИ и няма ламбда контрол или поне ламбда емулатор.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
              X